Ексголові КСУ відмовили у відновленні на посаді

Читать на русском
Шостий адміністративний апеляційний суд відмовив ексголові Конституційного Суду Станіславу Шевчуку в позові на поновлення на посаді.

Шостий адміністративний апеляційний суд відмовив ексголові Конституційного Суду Станіславу Шевчуку в позові на поновлення на посаді.

Про це повідомив ексрадник Шевчука Денис Невядомський на своїй сторінці в Facebook у четвер, 6 лютого.

За його словами, суд задовольнив клопотання чинного голови КСУ Олександра Тупицького про закриття провадження за позовом Шевчука до нього і скасував рішення Окружного адмінсуду Києва. Шевчук просив поновити його на посаді судді та на посаді голови КСУ.

«Проект «українське правосуддя» сьогодні де-факто закрився. Адмінсуд визначив ЄСПЛ як суд першої інстанції. Рекомендую громадянам України не витрачати час і гроші і відразу звертатися в ЄСПЛ, посилаючись на цю справу. Упевнений, що ЄСПЛ при такому обгрунтуванні не відмовить», - прокоментував Невядомський рішення суду.

Раніше Конституційний суд України (КСУ) відмовився відновити Станіслава Шевчука на посаді голови КСУ.

Нагадаємо, на початку грудня КСУ визнав неконституційним оскарження звільнення екс-голови суду Станіслава Шевчука. Конституційний суд України прийняв рішення у справі за конституційним поданням 49 народних депутатів України щодо офіційного тлумачення положень статті 151-2 Конституції України, згідно з яким рішення і висновки, ухвалені КСУ, є обов'язковими, остаточними і не можуть бути оскаржені.

Відзначимо, 14 травня 2019 року звільнили голову КСУ Станіслава Шевчука. У зв'язку з цим, він заявив, що в стінах суду відбувся «антиконституційний переворот» і «захоплення державної влади». При цьому Шевчук звинуватив у своєму звільненні п'ятого президента України Петра Порошенка.

У жовтні Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Станіслава Шевчука про поновлення на посаді голови КСУ в повному обсязі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: