Шевчук оскаржив звільнення в суді

Читать на русском
Звільнений з посади судді колишній глава Конституційного суду Станіслав Шевчук оскаржив своє звільнення в Окружному адміністративному суді Києва.
Ілюстративне фото.

Звільнений з посади судді колишній глава Конституційного суду Станіслав Шевчук оскаржив своє звільнення в Окружному адміністративному суді Києва.

Як пише «Слово і Діло», таку інформацію УП підтвердив адвокат Шевчука Андрій Федур.

Інавгурація Зеленського відбудеться навіть за відсутності голови КСУ – юристЯкщо голову Конституційного суду України відсторонять від виконання обов’язків до інавгурації обраного президента Володимира Зеленського, законом передбачено, хто його замінить під час церемонії.

«Подали відповідний позов до суду. Вимагаємо визнати неправомірними дії, рішення і поновити на посаді судді і посаді голови суду», - сказав Федур.

За словами адвоката, в суд звернулися після інавгурації президента Володимира Зеленського, щоб не було жодних політичних спекуляцій.

Адвокат впевнений в тому, що Шевчука поновлять на посадах, не дивлячись на «політичні ігрища».

Справу буде слухати Окружний адміністративний суд Києва. Наразі справа знаходиться в на розподілі в суді.

Нагадаємо, 14 травня судді Конституційного суду проголосували за звільнення Станіслава Шевчука з посади судді.

Приводом стало рішення комісії з етики про нібито дисциплінарні порушення в діях Шевчука. Перед цим судді висловили недовіру Шевчуку, намагаючись змусити його самостійно піти з посади.

Замість Шевчука суд очолила Наталія Шаптала, яку у 2014 році Верховна Рада пропонувала звільнити через порушення під час президентства Януковича.

Сам Шевчук сказав, що вважає свою відставку злочином, «антиконституційним переворотом», за яким стоїть президент Петро Порошенко.

Шевчук заявив, що збирається поновлюватись на посаді через суд.

Після перемоги на виборах президента Володимира Зеленського з'явилися чутки про можливий зрив його інавгурації через дострокове звільнення Станіслава Шевчука з посади голови КСУ.

Але 24 квітня судді Конституційного суду України запевнили, що з боку КСУ не буде жодних перешкод інавгурації, мовляв, приведення президента до присяги дійсно проводить голова КС, але в законі не вказана конкретна людина, а лише визначена посадова особа, яка має виконати цю процедуру.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: