У світі зафіксували першу смерть від коронавірусу за межами Китаю

Читать на русском
Першу смерть від коронавірусу за межами Китаю зафіксували на Філіппінах. У чоловіка діагностували лихоманку, кашель і біль у горлі.

Першу смерть від коронавірусу за межами Китаю зафіксували на Філіппінах. Помер чоловік, який приїхав з Уханю.

«44-річний чоловік був другою людиною на Філіппінах, у якої діагностували новий коронавірус 2019 nCoV. Він помер 1 лютого 2020 року», - написала ВООЗ в Twitter.

Коронавірус у Китаї: що потрібно знати про хворобуКоронавірус у Китаї. Усе, що потрібно знати про хворобу – симптоми, профілактика та шляхи зараження.

У чоловіка діагностували лихоманку, кашель і біль у горлі, після чого його шпиталізували.

Також в Національній комісії з охорони здоров'я повідомили, що в Китаю жертвами нового коронавіруса стали 304 людини.

За добу померли ще 45 осіб, всі вони з провінції Хубей. Крім того за минулу добу було виявлено 2 590 нових випадків зараження. Таким чином загальна кількість хворих за останніми даними становить 14 380 осіб.

Раніше Всесвітня організація охорони здоров'я визнала спалах китайського коронавіруса нового типу надзвичайною ситуацією міжнародного значення.

Нагадаємо, в кінці грудня торік у місті Ухань в китайській провінції Хубей почався спалах пневмонії, яку спричинив новий вид коронавіруса 2019 nCoV.

На цей момент випадки захворювання зафіксували в США, Канаді, Німеччині, Швеції, Австралії, Іспанії, Південній Кореї, Японії, Фінляндії, ОАЕ та інших країнах.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данилов повідомив, що в Україні розробляють власну систему для тестування на наявність у людини коронавіруса.

«Слово і Діло» розібралося, що за вірус зараз поширився в Китаї та які його симптоми.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: