Коронавірус з Китаю: управління оперативним штабом в Україні доручено Гончаруку

Читать на русском
Коронавірус з Китаю - Україна підвищила рівень готовності системи реагування. Управління оперативним штабом взяв на себе прем'єр Олексій Гончарук.

Україна підвищила рівень готовності системи реагування у зв'язку з рішенням ВООЗ оголосити поширення нового коронавируса надзвичайною ситуацією.

Управління оперативним штабом взяв на себе прем'єр Олексій Гончарук.

Коронавірус у Китаї: що потрібно знати про хворобуКоронавірус у Китаї. Усе, що потрібно знати про хворобу – симптоми, профілактика та шляхи зараження.

«На виконання доручення президента України діяльність оперативного штабу щодо недопущення поширення захворювання на території України, який діє при Міністерстві охорони здоров’я України, перенесено на рівень Кабінету міністрів України. Створена відповідна робоча група. Також усі відповідні державні органи активізували роботу зі спостереження та готовності до виникнення надзвичайної ситуації, включаючи створення резерву засобів індивідуального захисту та інших необхідних ресурсів», - сказано у повідомленні урядового порталу.

У Кабміні підкреслили, що в Україні не зафіксовано жодного лабораторно підтвердженого випадку нової коронавірусної інфекції. Відповідні служби, включаючи МОЗ, МЗС, Держприкордонна служба, МВС, Міноборони, Мінінфраструктури держави перебувають у посиленій готовності.

Українцям рекомендується за наявності симптомів таких як гарячка, кашель, ускладнене дихання вживати заходів для попередження поширення інфекції.

Як відомо, від коронавірусу на материковому Китаї померли 259 людей. Національна комісія охорони здоров’я Китаю повідомила, що кількість випадків захворювання за добу зросла на 2102 випадки. Наразі число хворих збільшилось до 11 791.

Раніше секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов повідомив, що в Україні розробляють власну систему для тестування на наявність в людини коронавірусу.

«Слово і Діло» розібралося, що за вірус зараз поширився в Китаї та які його симптоми.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: