ВООЗ оголосила спалах коронавірусу НС міжнародного значення

Читать на русском
Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) оголосила спалах нового виду коронавірусу медичною надзвичайною ситуацією міжнародного значення.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) оголосила спалах нового виду коронавірусу медичною надзвичайною ситуацією міжнародного значення.

Про це йдеться в повідомленні організації в Twitter 30 січня.

«Я оголошую міжнародну надзвичайну ситуацію в області громадської охорони здоров'я через глобальний спалах коронавірусу 2019nCoV», - цитує ВООЗ слова гендиректора організації Тедроса Аданома Гебреісуса.

Організація також повідомляє, що старанно працює з «національними та міжнародними партнерами в галузі охорони здоров'я», щоб швидше впоратися зі спалахом інфекції.

При цьому глава ВООЗ звернув увагу, що міжнародна організація не рекомендує запроваджувати будь-які обмеження на пересування людей і товарів в зв'язку зі спалахом нового коронавірусу.

29 січня Гебреісус анонсував засідання комітету з НС ВООЗ. 26 січня гендиректор організації відвідав Китай, де зустрівся з урядом та експертами в галузі медицини.

У всесвітній організації також рекомендували всім країнам світу провести протиепідемічні заходи в повному обсязі і повідомляти ВООЗ про випадки зараження.

В кінці грудня минулого року в місті Ухань в китайській провінції Хубей почався спалах пневмонії, яку спричинив новий вид коронавірусу 2019 nCoV. За даними на 30 січня в КНР через захворювання померли 170 людей, кількість заражених досягла 7771. Вилікувалося близько 170 людей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: