Поїздка нардепів до Давоса: робота чи її імітація

Читать на русском

Десант українських нардепів висадився в Давосі, користуючись вільним від пленарних засідань тижнем. Які були плани в парламентарів щодо поїздки до Давоса? Хто і скільки коштів витратив на робочу поїздку? Що на форумі робили «слуги народу»? Ці та інші питання обговорюють політичні експерти Богдан Бондаренко та Андрій Вігірінський у рубриці «Політичний зоопарк» відеопроекту «Слово і Діло».

Цього разу експерти порівнюють поведінку деяких українських політиків із мурахами-робітниками.

Поїздка депутатів у Давос: робота чи її імітація?Слово і Діло

«Загалом мурахи досить цікаві з точки зору побудови своєї соціальної ієрархії. Вони бувають різні: санітари, загарбники, няні, охоронці, добувачі тощо. Нас цікавлять, ні, не тільки няні, а мурахи-будівельники або, як їх ще називають, мурахи-робітники. Виявляється, 40% мурах-робітників нічого не роблять. Вони, по суті, мігрують між собою, імітуючи діяльність. Мабуть, вони ходять на якісь тренінги, семінари і лекції і в цьому сенсі вони нам нагадали наших депутатів у Давосі», – сказав Богдан Бондаренко.

Вігірінський відзначив, що взагалі-то це був тиждень роботи з виборцями на округах. До Давоса полетіли переважно представники молодих партій: «Слуги народу» та «Голосу». Були нардепи і від інших партій або ті, що самі оплатили свою поїздку.

У Давосі Арахамія повідомив, що за підсумками зустрічей нардепів до України має бути залучено 100 млн доларів іноземних інвестицій. Якщо цього не відбудеться, то слід розглядати доцільність поїздки до Давоса в наступному році.

«Залишилось не зрозумілим, 100 млн доларів інвестицій – це за рахунок комунікацій Арахамії чи всіх нардепів? Знову ж таки, це рішення «їхати-не їхати» Арахамія схвалює для «Слуги народу» чи кожен депутат – окремо для себе? Щодо змістів, меседжів і результатів їхньої поїздки, вони самі плутаються в показах, імітуючи виконання важливих державницьких функцій, як і 40% мурах, які теж десь якось метушаться», – зауважив Вігірінський.

Раніше Бондаренко та Вігірінський розбирались у загадці меморандуму в Давосі та які перетворення чекають на «Укрзалізницю».

Також «Слово і Діло» нагадало, хто з перших осіб відвідував економічний форум у Давосі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: