Економічний форум у Давосі: які обіцянки дав Гончарук

Читать на русском
Прем'єр-міністр Олексій Гончарук на форумі в Давосі встиг дати близько семи обіцянок, майже всі – для інвесторів.

У Давосі триває Всесвітній економічний форум. Президент України Володимир Зеленський вже закінчив там свої зустрічі і поїхав до Ізраїлю, зате насичена програма на ВЕФ у прем'єр-міністра Олексія Гончарука. «Слово і Діло» підрахувало, що в Давосі він вже встиг дати сім обіцянок.

Сьогодні вранці під час Українського сніданку в Давосі Гончарук пообіцяв, що:

  • уряд надасть кожному інвестору індивідуального менеджера. «Ми подивимося на той профайл, який є в бізнесу. Якщо це людина, яка інвестує в Україну, створює робочі місця, платить податки, у неї буде індивідуальний менеджер, який займатиметься проблемами підприємства. Це люди, які працюють в Офісі залучення інвестицій в уряді», – сказав прем'єр-міністр.

  • Україна до 2023 року об'єднає енергетичну систему з європейською і стане частиною Digital single market (єдиний цифровий ринок, майбутня економічна зона Європейського союзу з фокусом на телекомунікації та цифрову економіку).

  • Україна до 2023 року домовиться про правила роумінгу з Євросоюзом.

Крім того, Гончарук на ВЕФ закликав активно інвестувати в Україну і пообіцяв, що кожен інвестор, який вкладе понад 100 млн дол. отримає гарантії від уряду. Також планується ухвалити спеціальний закон, який надасть Кабінету міністрів мандат на вирішення питань, що хвилюють інвесторів: від податкових пільг до земельних питань та інфраструктури. «Ми надамо особливі умови для тих інвесторів, які беруть участь у приватизації. Якщо інвестор купує підприємство вартістю від 10 млн дол., то отримає «податкові канікули» – звільнення від податку на прибуток на період до 5 років», – запевнив прем'єр.

Нагадаємо, раніше на форумі в Давосі виступив президент України Володимир Зеленський.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: