Суд призначив дату розгляду скарги САП у справі Охендовського

Читать на русском
Верховний суд визначився з датою розгляду скарги антикорупційного прокурора на рішення суду, яким його зобов'язали вчинити певні дії.
Михайло Охендовськийфото: УНІАН

Верховний суд призначив на 19 листопада розгляд скарги Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на судову ухвалу, якою зобов'язали прокурора ухвалити кінцеве рішення у кримінальному провадженні за підозрою колишнього голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 1 липня ухвалив Касаційним кримінальний суд, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 1 червня 2018 року Печерський суд Києва зобов'язав САП виконати вимоги частини 2 статті 283 Кримінального процесуального кодексу України у справі Охендовського. Зокрема, одну з таких дій: закрити кримінальне провадження; звернутися до суду з клопотанням про звільнення особи від кримінальної відповідальності або з обвинувальним актом чи клопотанням про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру.

Не погодившись з таким рішенням, САП подала апеляцію, але Київський апеляційний суд не відкрив провадження за скаргою. Тому прокуратура подала касацію. За цією скаргою Верховний суд відкрив провадження і 1 липня ухвалив закінчити підготовку та призначити засідання на 19 листопада.

Нагадаємо, Охендовський оскаржив закриття справи щодо детектива, де він потерпілий. Також суд призупинив розгляд скарги екс-глави ЦВК на зупинку слідства. Раніше суд відсторонив детектива НАБУ від справи Охендовського.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: