У НАБУ розповіли, що наполягатимуть на оголошенні підозри Охендовському

Читать на русском
НАБУ буде наполягати на оголошенні остаточної підозри голові ЦВК Михайлу Охендовському в справі про чорну бухгалтерію Партії регіонів.

Національне антикорупційне бюро України буде наполягати на оголошенні остаточної підозри голові Центральної виборчої комісії Михайлу Охендовському, який проходить у так званій справі про «чорну бухгалтерію» Партії регіонів.

Як пише «Слово і Діло», про це в інтерв'ю «РБК-Україна» заявив директор НАБУ Артем Ситник.

НАБУ хотіло допитати депутатів Бундестагу та канцлера Австрії у справі ОхендовськогоУ відповідь на запити Антикорупційного бюро Франція, Німеччина та Австрія заявили, що запитувана інформація не є предметом розслідування НАБУ.

Зокрема, Ситник нагадав, що справа щодо Охендовського була виділена окремо із загального масиву фігурантів «чорної бухгалтерії».

Однак Спеціалізована антикорупційна прокуратура зупинила розслідування в зв'язку з направленням міжнародних правових доручень інших країн.

«Хоча на той момент почеркознавча експертиза вже підтвердила справжність підпису Охендовського, й ми бачили, що того ж дня, коли зроблений запис про виплату йому коштів у так званій «амбарній книзі», на його картку приходили гроші. Детективи були готові завершувати цю справу ... Нещодавно суд скасував рішення про припинення розслідування, воно відновлено, тому ми будемо наполягати на тому, щоб підозра була остаточно оголошена й щоб ця справа пішла до суду», – зауважив Ситник.

Як відомо, в квітні 2017 року НАБУ скерувало до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури остаточну підозру голові Центральної виборчої комісії Михайлу Охендовському.

Охендовського підозрюють у незаконному отриманні грошей із «чорної каси» Партії регіонів.

9 червня САП повідомила, що тимчасово припинила розслідування проти Охендовського.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: