Справа Охендовського: САП програла касацію

Читать на русском
Верховний суд залишив без задоволення касацію антикорупційного прокурора на відмову відкрити провадження за скаргою САП.
Михайло Охендовськийфото: УНІАН

Верховний суд залишив без задоволення касацію Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на відмову суду розглянути скаргу на зобов'язання ухвалити остаточне рішення у справі за підозрою колишнього голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 6 грудня ухвалила колегія суддів Касаційного кримінального суду, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 1 червня 2018 року суд зобов'язав САП ухвалити остаточне рішення у справі Охендовського. Не погодившись з таким рішенням, прокуратура подала скаргу, проте Київський апеляційний суд провадження не відкрив.

Пізніше САП подала на це рішення касацію. Суд залишив її без задоволення. Колегія вказала, що суд дійшов правильного висновку про неможливість оскарження такого рішення.

Нагадаємо, у квітні 2017 року НАБУ направило до САП остаточну підозру Охендовському, якого підозрюють у незаконному отриманні грошей із «чорної каси» Партії регіонів.

9 червня САП повідомила, що тимчасово призупинила розслідування стосовно Охендовського. У САП стверджували, що розслідування зупинено на підставі необхідності виконання процесуальних дій у межах міжнародного співробітництва.

У квітні 2018 році Солом’янський райсуд Києва скасував постанову керівника САП від 1 червня 2017 року про зупинку розслідування у справі щодо Охендовського.

У САП своєю чергою пояснили, що чекають на повний текст рішення суду, після чого слідство буде відновлено. Втім детектив НАБУ виніс нову постанову про призупинення слідства.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: