Ситника закликали утриматися від оцінок слідства у справі Охендовського

Читать на русском
САП закликає Артема Ситника утриматися від оцінок слідства у справі голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура закликає директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника утриматися від «голослівних оцінок» слідства у справі голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського.

Як пише «Слово і Діло», про це інформує «РБК-Україна» з посиланням на заяву САП.

НАБУ хотіло допитати депутатів Бундестагу та канцлера Австрії у справі ОхендовськогоУ відповідь на запити Антикорупційного бюро Франція, Німеччина та Австрія заявили, що запитувана інформація не є предметом розслідування НАБУ.

«Спеціалізована антикорупційна прокуратура обурена коментарем директора НАБУ в ЗМІ щодо «наполягання» на остаточній підозрі й на скеруванні до суду обвинувального акту в так званій «справі Охендовського», – йдеться в повідомленні.

У САП також заявляють, що така заява Ситника може розцінюватися як спроба чинити публічний тиск на прокурорів.

Крім того, наголошується, що єдиною особою, яка може визначати, чи готова справа для передачі до суду, є прокурор у цій справі.

«САП закликає осіб, які не мають жодного процесуального статусу в цьому кримінальному провадженні, а конкретно директора НАБУ, утриматися від безвідповідальних і голослівних оцінок слідства й вчергове нагадує, що узгодження підозри в кримінальних процесах і скерування обвинувального акта до суду – визначені законом виняткові повноваження прокурора», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше Ситник заявляв, що НАБУ наполягатиме на оголошенні підозри Охендовському.

Як відомо, в квітні 2017 року НАБУ скерувало до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури остаточну підозру голові Центральної виборчої комісії Михайлу Охендовському.

Охендовського підозрюють у незаконному отриманні грошей з «чорної каси» Партії регіонів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: