Під час перевірки бронетранспортерів були виявлені дефекти – Міноборони

Читать на русском
У Міноборони повідомили, що під час перевірки корпусів бронетранспортерів БТР-4Е були виявлені дефекти.

У Міноборони повідомили, що під час перевірки корпусів бронетранспортерів БТР-4Е були виявлені дефекти.

Про це передає пресслужба відомства в п'ятницю, 24 січня.

Відзначається, що на початку січня 2020 року, під час виконання заходів вхідного контролю фахівці виявили на корпусах бронетранспортерів БТР-4Е виробництва ТОВ «Лозівський ковальсько-механічний завод» пошкодження «зміцнювальної наплавки» на зварних з'єднаннях бортів.

Сьогодні, 24 січня, робоча група перевірила наявність пошкоджень зміцнювальної наплавки на зварних з'єднаннях бортів бронетранспортерів БТР-4Е у місцях постійної дислокації. За попередніми даними, пошкодження наплавки були підтверджені на декількох бронетранспортерах.

Наразі члени робочої групи спільно з представниками підприємств визначають обставини і причини виникнення згаданих дефектів. Одночасно проводиться розробка організаційно-технічних заходів щодо недопущення виникнення дефектів у подальшому виробництві.

«З метою недопущення постачання до ЗСУ неякісної продукції і до моменту з'ясування всіх обставин Міноборони тимчасово призупинило прийом бронетранспортерів БТР-4Е», - йдеться в повідомленні.

Крім того, оборонне відомство з'ясовує можливі факти неналежного виконання посадових обов'язків посадовими особами, які відповідають за цей процес. У разі встановлення винних у цій ситуації керівництвом Міноборони буде вжито заходів щодо притягнення їх до відповідальності згідно з чинним законодавством України.

Раніше в Міноборони анонсували скорочення терміну призову.

Також нагадаємо, Міноборони уклало контракти на 85% допомоги США.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: