Міноборони уклало контракти на 85% допомоги США

Читать на русском
За поточний фінансовий рік Україна отримала від США військову допомогу на 400 млн доларів, і на більш ніж 85% цієї допомоги вже укладено відповідні контракти.

За поточний фінансовий рік Україна отримала від США військову допомогу на 400 млн доларів, і на більш ніж 85% цієї допомоги вже укладено відповідні контракти.

Про це повідомила заступник міністра оборони України Аліна Фролова, повідомляє Громадське.

«На сьогоднішній день допомога, яка йде в межах фінансового року, законтрактована більш ніж на 85 відсотків. Це та сама, про яку всі говорять, що вона заморожена. Фінансовий рік у США - до квітня», - сказала вона.

Фролова уточнила, що укладення контракту на якусь допомогу, наприклад на поставку обладнання, означає, що Україна її вже точно отримає.

«Чому я говорю саме про контрактацію - тому що, якщо ми говоримо про техніку і обладнання, ми розуміємо, що це кілька років виробництва. Тобто це не означає, що ми її прямо зараз отримаємо. Є речі, які ми отримаємо доволі швидко, а є речі, які отримаємо за два роки, але оплата (від США. - ред.) за них піде вже зараз», - пояснила вона.

Фролова також зазначила, що в Україні не відчули заморожування грошей на військову допомогу від США.

Нагадаємо, заморожування військової допомоги Україні стало приводом для запуску процедури імпічменту президента США Дональда Трампа - його звинувачують у тому, що він вимагав від влади України розпочати розслідування проти Джо Байдена, імовірного конкурента на майбутніх виборах, а в обмін на це розморозив би допомогу. У підсумку після скандалу Білий дім розморозив допомогу.

Нещодавно також стало відомо, що на наступний рік у Конгресі США затвердили $ 250 млн допомоги Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: