Комітет Ради заслухає доповіді Міноборони і Генштабу

Читать на русском
На засіданні парламентського комітету з питань нацбезпеки і оборони заслухають доповідь представників Міноборони та Генштабу.
Мар'яна Безугла

На засіданні парламентського комітету з питань нацбезпеки і оборони заслухають доповідь представників Міноборони та Генштабу.

Про це поінформувала заступник голови комітету ВР Мар'яна Безугла, передає «РБК-Україна».

Доповідь заслухають на наступному засіданні комітету.

«Пропозиція на наступне засідання комітету запросити представників Генерального штабу і Міноборони для доповіді», - заявила Безугла.

Представник уряду в Верховній раді Ірина Верещук пояснила, що мова йде про пояснення з приводу коштів, які будуть виділені Міноборони в державному бюджеті на 2020-й рік.

«Ми хочемо ознайомитися з тими матеріалами, які є сьогодні. Тому що це пов'язано з витратами Міністерства оборони. Були певні замовлення, були певні роботи виконані. А це сотні мільйонів гривень на певні послуги, які передбачають, зокрема, і створення автоматизованих систем управління. Нам цікаво. Адже далі триває оборонне замовлення, далі йдуть витрати на такі замовлення», - сказала парламентарій.

Вона зазначила, що необхідно зрозуміти, чи є такі витрати ефективними.

«Чи вони дійсно затребувані. Щоб потім до кінця розуміти, на що будуть виділятися гроші. Ми хочемо зрозуміти, що це за системи, і головне - ефект від таких систем. Ви чули сьогодні про 2 мільярди (гривень - ред.) це вражаюча цифра, як на мене. Тому дуже важливо зрозуміти, куди йдуть 2 мільярди, якщо ми говоримо про 2020 рік», - пояснила Верещук.

Раніше прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив про збільшення оборонного бюджету України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: