Трамп був у курсі всіх моїх дій в Україні – Парнас

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп точно знав, чим займався в Україні за дорученням його адвоката Рудольфа Джуліані підприємець Лев Парнас.

Президент США Дональд Трамп точно знав, чим займався в Україні за дорученням його адвоката Рудольфа Джуліані підприємець Лев Парнас.

З таким твердженням останній виступив в інтерв'ю телеканалу MSNBC, фрагмент якого був показаний у середу.

Парнаса попросили прокоментувати заяви Трампа про те, що він не знайомий з ним, а також з Ігорем Фруманом, Андрієм Кукушкіним і Девідом Корреа, яким в США восени минулого року було висунуто звинувачення в змові з метою залучення коштів російського підприємця на фінансування низки американських виборчих кампаній, а також у лобістській діяльності в інтересах українського чиновника. «Це брехня. Президент Трамп точно знав, що відбувається», - сказав підприємець.

«Він був обізнаний про всі мої пересування. Я б нічого не робив без згоди Руді Джуліані або президента [США]», - продовжував Парнас, уточнивши, що в нього особисто не було ні намірів, ні бажання за своєю ініціативою спілкуватися з офіційними особами України. «Я маю на увазі, що їм нема чого було говорити зі мною. Навіщо колу наближених до президента Зеленського або міністру [внутрішніх справ Арсену] Авакову, або [колишньому] президенту [України Петру] Порошенко зустрічатися зі мною? Хто я такий? Їм сказали, щоб вони зустрілися зі мною», – сказав бізнесмен, стверджуючи, що згадані ним особи намагаються приховати факт зустрічі.

Раніше у США опублікували листування помічника особистого адвоката президента США Рудольфа Джуліані Льва Парнаса з оточенням президента України Володимира Зеленського, а також з головою МВС Арсеном Аваковим.

Нагадаємо, у жовтні 2019 року Парнас і підприємець Ігор Фруман були затримані в США. Прокуратура Південного округу штату Нью-Йорк висунула їм і ще двом особам звинувачення в порушеннях при лобістській діяльності. Підприємців підозрюють у спробах домогтися відставки Марі Йованович з посади посла в Києві в інтересах якогось українського чиновника.

Як відомо, Джуліані опинився в центрі уваги ЗМІ після того, як у Вашингтоні у вересні почався великий скандал через твердження про чинення Трампом під час телефонної розмови тиску на Зеленського з метою спонукати Київ допомогти главі вашингтонської адміністрації переобратися на другий термін у 2020 році. Висловлювалися припущення, що американський лідер за сприяння Джуліані домагався від свого українського колеги розслідування дій сина колишнього віцепрезидента США Джозефа Байдена в обмін на надання Києву фінансової та військової допомоги. Палата представників Конгресу, контрольована Демократичною партією, оголосила на підставі таких підозр про запуск процедури імпічменту щодо республіканця Трампа.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: