У Раді зареєстрували законопроект про економічний паспорт українця

Читать на русском
У Раді зареєстрували законопроект про економічний паспорт українця, що був у передвиборчому активі обіцянок Володимира Зеленського.

У Верховній раді зареєстрували законопроект про економічний паспорт українця.

Відповідна інформація з'явилася на офіційному сайті парламенту в понеділок, 20 січня.

Обіцянка запровадити економічний паспорт українця була в передвиборчій програмі Володимира Зеленського. Ідея полягала в тому, що кожна дитина має право накопичувати на своєму рахунку частину від реалізації державою природних благ (надра, землі, тощо). А після досягнення повноліття дитина отримає ці накопичення в якості стартового капіталу.

Удруге ця обіцянка зустрілася в передвиборчій програмі президентської партії і окремих мажоритарників від «Слуги народу».

Нагадаємо, під час пресконференції 10 жовтня, Зеленський на питання «Слово і Діло» про те, як йдуть справи із електронним паспортом відповів, що цим займається партія «Слуга народу», а відповідальний за реалізацію ідеї - Руслан Стефанчук.

Утім, на запит «Слово і Діло» до Мінекономіки в міністерстві відповіли, що не мають інформації про розробку нормативно-правових актів щодо цього питання, а в Офісі президента назвали затребувану інформацію такою, яка не підпадає під дію закону про доступ до публічної інформації.

Раніше фінансовий експерт Андрій Блінов у коментарі «Слово і Діло» назвав цю обіцянку передвиборчим популізмом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: