«Слуга народу» працює над законопроектом щодо економічного паспорту українця – Зеленський

Читать на русском

Партія Слуга народу працює над законопроектом про запровадження економічного паспорта українця.

Партія «Слуга народу» працює над законопроектом про запровадження економічного паспорта українця.

Про це Зеленський розповів під час пресмарафону.

«Питання економічного паспорта українця – не в компетенції Міністерства економіки. Вони розгрібають свої Авгієві стайні. Цим займається саме партія «Слуга народу», відповідальний за це Руслан Стефанчук. Ми з ним створювали цю ідею, ми розробляли законопроект з цього питання. Спочатку повинен бути законопроект», – заявив Зеленський у відповідь на питання «Слово і Діло».

При цьому строки ухвалення законопроекту президент не назвав.

Обіцянка впровадити економічний паспорт українця була у передвиборчій програмі Володимира Зеленського. Ідея полягала в тому, що кожна дитина матиме право накопичувати на своєму рахунку частину від реалізації державою природніх благ (надра, землі тощо). А після досягнення повноліття дитина отримає ці накопичення як стартовий капітал.

Вдруге ця обіцянка зустрілася в передвиборчій програмі президентської партії та в прогармах поодиноких мажоритарників від «Слуги народу».

Втім, на запит, який «Слово і Діло» зробило до Мінекономіки, в міністерстві відповіли, що не мають інформації про розробку нормативно-правових актів щодо цього питання, а в Офісі президента назвали затребувану інформацію такою, яка не підпадає під дію закону про доступ до публічної інформації.

Раніше фінансовий експерт Андрій Блінов у коментарі «Слово і Діло» назвав цю обіцянку передвиборчим популізмом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: