Пристайко уточнив, за яким паспортом українці зможуть їздити до РФ

Читать на русском
Пристайко заявив, що прийшов час для переходу на режим перетину українсько-російського кордону за закордонними паспортами для самих українців.

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що прийшов час для переходу на режим перетину українсько-російського кордону за закордонними паспортами для самих українців.

Про це він сказав в ефірі Україна 24.

«З 2014 ми почали впроваджувати режим перетину українсько-російського кордону за закордонними паспортами для російських громадян, прийшов час для того, щоб ми перейшли на цю формулу і щодо наших громадян. Ви знаєте, що ми переходимо на нові документи, так звані ID всередині держави, і зараз ми паралельно запускаємо процес, коли за цими ID буде здійснюватися перетин кордону з певними країнами», - сказав він.

За словами Пристайка, українці, які виїхали за іншими документами за кордон, будуть прийняті в Україні в будь-якому випадку.

Міністр заявив, що можливий візовий режим з Росією, «це складно і дорого», а найкраща альтернатива - це біометричні паспорти.

«Виходячи з наших технічних можливостей, ми запропонували кращий підхід. Це використання закордонних паспортів, а головне – використання біометричних паспортів. Дана можливість дає більше контролю, але цивілізованого контролю за проїздом до нас громадян, включно з Російською Федерацією. Закордонні біометричні паспорти, з певним контролем, який ми можемо зробити, це найкраща альтернатива», - сказав він.

Нагадаємо, що з 1 березня 2020 року перетин українського кордону з Росією буде здійснюватися тільки на підставі закордонного паспорта.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: