Суд продовжив обов'язки ексдиректору «Спецтехноекспорту» Барбулу

Читать на русском
Антикорупційний суд частково задовольнив клопотання прокурора про продовження обов'язків колишньому керівнику оборонного підприємства.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і Діло»

Суд продовжив до 5 лютого дію двох обов'язків колишнього директора державного госпрозрахункового зовнішньоторговельного підприємства «Спецтехноекспорт» Павла Барбула, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у розтрати понад 50 млн грн.

Таке рішення 13 січня ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, суд взяв екс-директора «Спецтехноекспорту» під варту з альтернативою застави. Пізніше за Барбула внесли заставу, і він вийшов із СІЗО.

Водночас захисник підозрюваного Олександра Парамонова подала до суду клопотання про зміну запобіжного заходу із застави на особисте зобов'язання. Суд клопотання задовольнив і відпустив Барбула на поруки. Крім того, суддя поклала на підозрюваного наступні обов'язки: прибувати за першою вимогою; повідомляти про зміну місця проживання та роботи, а також утримуватися від спілкування із підозрюваними.

За версією НАБУ, в 2015 році «Спецтехноекспорт» уклав угоду з іноземною компанією Global Marketing SPLTD. Згідно з цим документом, Global Marketing SPLTD мала надати «Спецтехноекспорту» послуги, пов'язані з виконанням контракту для Міністерства оборони Індії (Штабу Військово-повітряних сил). Однак детективи встановили, що фактично умови договору виконані не були, хоча між «Спецтехноекспортом» та іноземною фірмою були підписані акти про виконання робіт. На основі зазначених актів «Спецтехноекспорт» перерахував 2,6 мільйона доларів на рахунок Global Marketing SPLTD у банку Noor Islamic Bank в ОАЕ.

Нагадаємо, в червні суд продовжив обов'язки екс-директору «Спецтехноекспорту». Також суд залишив заарештованим будинок матері Барбула в Конча-Заспі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: