Рада схвалила за основу законопроект про Службу зовнішньої розвідки

Читать на русском
Документом визначено правовий статус Служби зовнішньої розвідки України, унормовано відповідно до Конституції України питання керівництва.

Рада ухвалила за основу в повторному першому читанні законопроект №2414-д «Про Службу зовнішньої розвідки».

За відповідний законопроект проголосувало 237 нардепа, повідомляє сайт парламенту 16 січня.

Погоджувальна рада: за що фракції і групи готові голосувати 14-17 січняВерховна рада цього тижня розгляне зміни до Конституції України щодо децентралізації влади.

Зокрема, пропонується викласти в новій редакції закон «Про Службу зовнішньої розвідки України», врегулювати питання правового статусу відомства, керівництва його діяльністю і загальної структури.

Документом визначено правовий статус Служби зовнішньої розвідки України, унормовано відповідно до Конституції України питання керівництва, а також призначення і звільнення з посад голови, першого заступника та заступників голови відомства.

Медаль ФСБ та сумнівні доходи: оцінка призначення Бухарєва очільником СЗРЗгідно з указом президента Володимира Зеленського, чинний нардеп від Батьківщини Владислав Бухарєв очолив Службу зовнішньої розвідки.

Також у законі прописана загальна структура Служби відповідно до визначеної президентом України організаційної структури і врегульовано питання освіти територіальних підрозділів установ, підприємств, установ, організацій в межах затвердженої загальної чисельності, визначеної цим проектом закону.

Крім того, у Прикінцевих положеннях проекту передбачено синхронізоване введення в дію цього проекту в разі його ухвалення одночасно з набуттям чинності закону «Про розвідку».

Раніше президент Володимир Зеленський призначив Валерія Євдокимова головою Служби зовнішньої розвідки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: