Рада схвалила закон про адміністрування податків

Читать на русском
Парламент у другому читанні схвалив законопроект зі змінами до низки законодавчих актів з адміністрування податків, які усувають неузгодженості в податковому законодавстві.

Парламент у другому читанні схвалив законопроект зі змінами до низки законодавчих актів з адміністрування податків, які усувають неузгодженості в податковому законодавстві.

Законопроект №1209-1 підтримали 256 депутатів на засіданні у четвер, 16 січня.

Закон вносить зміни в 63 законодавчих акти, якими узгоджується питання розподілу повноважень між органами податкової та митної служби.

Зокрема, новий закон вносить зміни в закон про збір та облік ЄСВ в частині приведення до відповідності чинному законодавству назв центральних органів виконавчої влади, які адмініструють єдиний внесок.

Закон також уточнює процедуру подачі вимоги про сплату недоїмки з єдиного внеску; змінюється розмір штрафів за порушення вимог, передбачених законом; виключається обов'язок контролюючого органу інформувати Пенсійний фонд про узгодження результатів перевірок у частині нарахування єдиного внеску.

До того ж, вносяться зміни в закони про держпідтримку сільського господарства, які уточнюють формулу розрахунку питомої ваги вартості реалізованих товарів, при досягненні якої у виробника з'являється право на отримання бюджетної дотації.

Встановлюється також ставка мита на тютюновмісні вироби для електричного нагрівання за допомогою підігрівача з електронним управлінням.

У законі прописано внесення змін до закону «Про судовий збір» в частині встановлення максимального розміру ставки судового збору за подання до Адміністративного суду апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду.

У грудні ВР ухвалила за основу в першому читанні законопроект про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення структури управління у сфері державної податкової та митної політики.

Також стали відомі розміри податків для ФОП у 2020 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: