Нацбезпека України до 2030 року: розвідка озвучила ймовірні сценарії

Читать на русском
У ГУР є 8 можливих сценаріїв для України на найближчі 10 років. Половина з них можуть, snm c застосуванням військової сили.

Розвідка завершила опис безпечного середовища навколо України до 2030 року. І в найближчі 10 років можливі 8 сценаріїв, які можуть припускати застосування військової сили.

Про це розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький, пише «Укрінформ».

У ГУР назвали основні загрози від РФ для УкраїниОдна з основних загроз для України — загроза територіальній цілісності — розповів представник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький. Можливо й відновлення широкомасштабних бойових дій.

«Всього оброблено вісім сценаріїв, при цьому в чотирьох з них провідну роль гратимуть ЗСУ. Перше, це збройна агресія проти нашої держави. Друге, це внутрішній конфлікт на території нашої держави, який може бути підтриманий із зовнішнього боку. А це, по суті, нинішній збройний конфлікт на сході нашої держави, який підтримується Російською Федерацією. Наступний - це можливий прикордонний конфлікт. Такий прикордонний конфлікт може бути навіть спровокований за рахунок проведення спеціальних операцій. І четвертий сценарій - це втягування України в протистояння між світовими державамі», - сказав він.

За словами Скібіцького, зараз є протистояння між США, НАТО і Російською Федерацією.

«І Україна стала «сірою зоною» для Росії. Саме тому РФ нарощує угруповання біля наших кордонів. І ми проаналізували - чи може Україна бути втягнута в цей конфлікт. До речі, він може виникнути також в країнах Балтії. І ми знаємо - наскільки Росія активно працює там, використовуючи гібридні методи», - пояснив представник ГУР.

Нагадаємо, сенатори закликали Білий дім відновити військову допомогу Україні.

У ГУР назвали основні загрози від РФ для України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: