Медаль ФСБ та сумнівні доходи: оцінка призначення Бухарєва очільником СЗР

Читать на русском
Петро Олещукполітичний експерт

Мабуть, краще непрофесіонали. З іншого боку, мати хоча б якусь уяву про реальний стан речей також хтось повинен.

Так на своїй сторінці в Facebook політолог Петро Олещук прокоментував призначення до СЗР нардепа від «Батьківщини» Владислава Бухарєва, передає «Слово і Діло».

Він нагадав, яка реакція була, коли Зеленський призначив заступником керівника СБУ Баканова.

«Говорили, що це ганьба, адже тому лише перед призначенням дали лейтенанта. Як можна віддавати державну безпеку такому непрофесіоналу? Що тепер вся державна безпека розвалиться, адже Баканов нічого не знає», – зазначив Олещук.

Тепер на СЗР поставили «професіонала» Бухарєва. Невдоволення ще більше, додав він.

«І декларацію згадали з мільйонами, які нізвідки взялися. І нагороду від ФСБ, хоча й вручену понад десятиліття тому», – уточнив політолог.

«Але ж він професіонал? Відкрию вам страшну таємницю. Всі «професіонали» в нас саме такі. Тобто з дуже дивними деклараціями та нагородами від ФСБ або просто давньою дружбою зі старими товаришами. Ті ж, у кого нічого такого немає, – це «непрофесіонали», які також «погані», бо непрофесіонали», – пояснив він.

Які рішення команди Зеленського юристи вважають суперечливими й до чого це призведеРозпуск ради, призначення Богдана, повернення Саакашвілі громадянства України та деякі інші рішення команди президента суперечливі з точки зору права. Чим це обернеться, ми спитали у юристів.

Звісно, найкращий варіант, щоб наші компетентні органи очолив би персонально Еркюль Пуаро або інший вигаданий персонаж – «чесний, патріотичний, незаплямований силовик, що має 20 років досвіду, але ніяк не пов'язаний із ФСБ/КДБ», акцентував експерт.

«Але цей персонаж вигаданий, а Бухарєв із Бакановим – реальні. І найближчим часом обирати будуть із таких, як вони», – підкреслив він.

Крім того, відповідаючи на запитання, чим Бухарєв відрізняється від Семочка, Олещук наголосив, що Семочку висунули конкретні обвинувачення на підставі масштабного журналістського розслідування. Щодо Бухарєва поки такого немає – лише нагорода ФСБ (це не так критично важливо) та незрозумілі джерела доходів у декларації, що серйозно, але саме по собі нічого не означає.

«Можливо, незабаром вийде журналістське розслідування, яке покаже, що Бухарєв гірший за Семочка. Але поки так», – додав він.

Закон про незаконне збагачення скасував КСУ за поданням дкпутатів НФ і БПП, нагадав фахівець.

«Новий законопроект на цю тему ВР навіть розглядати відмовилася. Тож сам факт сумнівних доходів підставою для притягнення не є. Потрібні факти», – констатував Петро Олещук.

Додамо, помічник президента Володимира Зеленського Андрій Єрмак впевнений у фаховості новопризначеного голови Служби зовнішньої розвідки Владислава Бухарєва.

Відомо, що в 2014 році, коли Бухарєв балотувався до парламенту, в своїх агітаційних листівках він вказав, що має почесну відзнаку, а саме медаль ФСБ Росії «За бойову співдружність».

У декларації за 2018 рік вказано, що новий очільник Служби зовнішньої розвідки Владислав Бухарєв подарував своїй дочці Юлії квартиру за 14,5 мільйонів гривень та паркомісце за 950 тисяч.

Які рішення команди Зеленського юристи вважають суперечливими й до чого це призведе – за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: