ВР прийняла у першому читанні зміни до Податкового кодексу

Читать на русском
ВР прийняла за основу у першому читанні законопроект про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення структури управління у сфері державної податкової та митної політики.

У середу, 18 грудня, Верховна рада прийняла за основу у першому читанні законопроект №2419 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення структури управління у сфері державної податкової та митної політики».

«За» проект проголосував 341 нардеп.

Документом пропонується уточнити перелік органів державної влади, які матимуть статус контролюючого органу, встановлюється чітке розмежування їх функції та повноважень у сфері адміністрування податків і зборів.

Також закріплюється статус державних податкових інспекцій як структурних підрозділів територіальних органів (відокремлених підрозділів) ДПСУ, що діють на підставі положень про такі територіальні органи (відокремлені підрозділи).

Передбачається, що порядок інформаційного обміну між ДПСУ та Держмитслужбою буде затверджуватися Міністерством фінансів.

Крім того, деталізуються положення щодо делегування повноважень на виконання функцій, передбачених Податковим кодексом України, законодавством з питань сплати єдиного внеску, у керівній вертикалі ДПСУ.

Нагадаємо, також ВР остаточно скасувала недоторканність нардепів.

А Кабмін удосконалив порядок надання українського громадянства.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: