Стали відомі розміри податків для ФОП у 2020 році

Читать на русском
Державна податкова служба (ДПС) оприлюднила розміри податків та єдиного соціального внеску (ЄСВ), які почнуть діяти з 2020 року для фізичних осіб-підприємців (ФОП).

Державна податкова служба (ДПС) оприлюднила розміри податків та єдиного соціального внеску (ЄСВ), які почнуть діяти з 2020 року для фізичних осіб-підприємців (ФОП).

Про це повідомляє пресслужба відомства в понеділок, 16 грудня.

Зазначається, що зміни в розмірах податків пов'язані з набуттям чинності бюджету на 2020 рік, в якому змінено прожитковий мінімум і мінімальну зарплату.

ФОП на першій групі спрощеної системи оподаткування з 1 січня 2020 року платитимуть 1249,26 грн на місяць (1039,06 грн ЄСВ і 210,2 грн єдиного податку).

ФОП на другій групі спрощеної системи - 1983,66 грн на місяць (1039,06 грн ЄСВ і 944,6 грн єдиного податку).

Для третьої групи спрощеної системи розмір єдиного податку залежатиме від розміру доходу і системи, яку обере платник: 3% від доходу за місяць для тих ФОП, які сплачують податок на додану вартість (ПДВ), і 5% від доходу для тих, хто ПДВ не платить.

Також з 1 січня зміниться розмір туристичного збору для готелів і хостелів. Він зросте до 23,62 грн за ніч за одного внутрішнього туриста і до 236,15 грн за ніч - за іноземного.

Нагадаємо, в Раді планують зареєструвати законопроект, який скасовує необхідність запроваджувати паперову книгу обліку для фізичних осіб - підприємців, які не платять податок на додану вартість (ПДВ).

Комітет з питань антикорупційної політики рекомендував ВР ухвалити за основу законопроект, який повинен усунути податкову дискримінацію для ФОП.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: