Кабмін щомісяця публікуватиме зарплати міністрів

Читать на русском
Кабмін щомісяця публікуватиме звіти про розміри зарплат міністрів та їхніх заступників. Про це заявив під час брифінгу міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет.

Кабмін щомісяця публікуватиме звіти про розміри зарплат міністрів та їхніх заступників.

Про це заявив під час брифінгу міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет, повідомляє пресслужба відомства в середу, 15 січня.

Він зазначив, що таке рішення було ухвалено в зв'язку з підвищеним інтересом ЗМІ і суспільства до цього питання.

Що обіцяють зробити міністри уряду Гончарука в 2020 роціТотальну цифровізацію України, перехід керівництва армії на стандарти НАТО, відкритий ринок землі обіцяють міністри уряду в 2020 році.

«Кабінет міністрів перебуває в активному листуванні з усіма ЗМІ. Усі роблять запити про доходи, премії, надбавки тих чи інших посадових осіб. Ми вирішили зробити просту річ і будемо офіційно щомісяця публікувати всі доходи, які отримують наші топчиновники. Це не таємна інформація, і ми вважаємо, що це буде ще один крок до того, щоб ми стали більш прозорими і чесними із суспільством», - сказав він.

Водночас Дубілет зазначив, що опубліковані в ЗМІ грудневі зарплати міністрів не є показовими, бо в цей місяць виплатили премії відразу за кілька місяців. Середня зарплата міністрів набагато нижче - близько 40-80 тисяч гривень.

«Середній дохід, який отримує прем'єр-міністр на руки, – 61 тисяча за результатами чотирьох місяців. Якщо подивитися на пана Бородянського, міністра культури, у нього в грудні була 91 тисяча гривень, але якщо дивитися на чотири місяці, середня сума вийшла на рівні 37 800 гривень», - сказав Дубілет.

Він також повідомив, що в 2020 році уряд має намір ініціювати зарплатну реформу в держслужбі.

«Ми працюємо над тим, щоб питання доходу державних службовців було по всій вертикалі правильним, тому що цей зоопарк надбавок і премій всіх плутає, він досить складний в адмініструванні», - сказав Дубілет.

Він також підкреслив, що по всій вертикалі держслужби має бути прозора, чітка, зрозуміла зарплата, прив'язана до ключових показників ефективності.

Раніше «Слово і Діло» проаналізувало, хто скільки заробив із міністрів у жовтні.

Також нагадаємо, «Слово і Діло» писало, скільки міністри отримали за перший місяць роботи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: