Аваков став найбільш високооплачуваним міністром жовтня

Читать на русском

Члени Кабінету міністрів Олексія Гончарука в жовтні отримали свою другу зарплату. І цього разу найбільш високооплачуваним міністром став вже досвідчений урядовець Арсен Аваков – він заробив 82 тисячі гривень. «Слово і Діло» склало рейтинг, хто скільки заробив минулого місяця.

На другому місці після глави МВС – міністр фінансів Оксана Маркарова, її зарплата склала 61,9 тисяч гривень. Також до першої п'ятірки за рівнем зарплати увійшли: прем'єр Олексій Гончарук (саме він посів перше місце у вересні) – 60 тисяч гривень, міністр соціальної політики Юлія Соколовська – 58,3 тисяч гривень та віцепрем'єр Дмитро Кулеба – 56 тисяч гривень.

Досі не нараховують зарплату міністру культури Володимиру Бородянському. Лише близько 18 тисяч гривень у жовтні заробив міністр економіки Тимофій Милованов. Стільки ж виплатили міністру оборони Андрію Загороднюку, причому в відомстві не вказали, яка сума була йому нарахована.

Але навіть зарплата Авакова не порівнюється із зарплатою заступника міністра розвитку громад В'ячеслава Негоди. Чиновник за минулий місяць отримав 318,9 тисяч гривень. Йому, зокрема, виплатили премію і компенсацію за невикористану відпустку (близько 250 тисяч гривень).

Більше, ніж міністри, заробив також заступник голови Міністерства фінансів Юрій Джигир – 119 тисяч гривень. Заступник Авакова Антон Геращенко заробив 95,5 тисяч гривень. Решта заступників заробили в межах 70 тисяч гривень.

Нагадаємо, раніше ми писали, скільки міністри отримали за перший місяць роботи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: