Зарплати в Кабміні: скільки міністри отримали за перший місяць роботи

Читать на русском

Новий Кабінет міністрів був призначений 29 серпня, і відтоді міністри вже встигли дати понад 180 обіцянок. Однак нас цікавлять не тільки їх зобов'язання, але і зарплата. «Слово і Діло» традиційно склало рейтинг, хто скільки заробив минулого місяця. І варто зазначити, що суми відрізняються від зарплат попередників.

Найбільш високооплачуваним у вересні став прем'єр-міністр Олексій Гончарук – майже 62 тис. грн. Це досить несподівано, враховуючи, що колишній глава уряду Володимир Гройсман у середньому заробляв 37-39 тис. грн і рейтинг не очолював.

Крім того, до першої п'ятірки високооплачуваних увійшли міністр інфраструктури Владислав Криклій – 55,4 тис. грн, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров – 52,6 тис. грн, віцепрем'єр-міністр Дмитро Кулеба – 48,5 тис. грн, міністр Кабміну Дмитро Дубілет – 48 тис. грн.

Менше всіх, за підсумками першого місяця роботи, отримав міністр економіки Тимофій Милованов – всього 15,1 тис. грн. Взагалі не нарахували зарплату за вересень міністру культури Володимиру Бородянському. У двох міністерствах на запит «Слово і Діло» не відповіли.

Серед заступників найвища зарплата виявилася в Юлії Підкоморної з Міністерства енергетики (вона вже звільнилася) – 113,3 тис. грн. Тарас Токарський, вже звільнений з Міністерства розвитку громад, заробив 98,4 тис. грн. Непогана зарплата – 95,4 тис. грн – у вересні була у заступника міністра оборони Івана Руснака.

Найбільш мізерні зарплати були у новопризначеної заступниці міністра інфраструктури Олександри Клітіної (4,7 тис. грн) і в колишньої заступниці міністра юстиції Іванни Смачило (3,7 тис. грн).

Нагадаємо, раніше ми писали про те, скільки в вересні заробили керівники антикорупційних органів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: