Гончарук пояснив високі зарплати міністрів

Читать на русском
Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук відреагував на повідомлення про високі зарплати для міністрів та інших топ-чиновників.

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук відреагував на повідомлення про високі зарплати для міністрів та інших топ-чиновників.

Свій коментар глава уряду написав у Telegram-каналі.

За його словами, у деяких випадках значні виплати міністрам у грудні пов’язані з тим, що вони з затримкою отримали зарплати за декілька місяців.

При цьому Гончарук виступив за підвищення розміру виплат міністрам його уряду, оскільки вони не отримують зарплати в конвертах від реалізації тіньових схем та відкатів.

«Припинивши схематоз та зробивши міністрам білі високі зарплати, ми долаємо корупційну практику у владі. Міністри — державні топ-менеджери, їхня робота має відповідно винагороджуватися та, безумовно, на них покладена велика відповідальність за результати їх роботи», — сказав він.

У зв’язку з цим Гончарук анонсував впровадження ключових показників ефективності, за якими будуть оцінюватись результати роботи топ-чиновників.

«Держслужбовці всіх рівнів мають отримувати гідну зарплату, щоб у них не було спокуси зловживати своїм службовим становищем», — наголосив очільник уряду.

За даними ЗМІ, міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський та його заступники задекларували сукупний розмір своєї грудневої зарплати на суму понад 2 мільйони гривень.

Нагадаємо, спікер Верховної ради Дмитро Разумков запропонував заслухати міністрів та прем'єра Олексія Гончарука щодо інформації про високі премії.

«Слово і Діло» писало, скільки в листопаді заробив Зеленський та його команда.

Також наші аналітики дослідили, що Аваков 2 місяці поспіль був найбільш високооплачуваним міністром.

Також ми писали, що обіцяють зробити міністри уряду Гончарука в 2020 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: