Україна не веде переговорів щодо закупівлі газу в РФ – Вітренко

Читать на русском
Між Україною і Росією немає контрактів і переговорів щодо закупівлі газу. Про це заявив виконавчий директор Нафтогазу Юрій Вітренко.

Між Україною і Росією немає контрактів і переговорів щодо закупівлі газу.

Про це заявив виконавчий директор «Нафтогазу» Юрій Вітренко, відповідаючи на питання - чи міг би «Нафтогаз» мати дочірню компанію, яка б купувала газ безпосередньо у «Газпрому», пише «Радіо Свобода».

«Нафтогаз» і «Газпром»: історія газових відносинНафтогаз і Газпром знову почали газову війну, тепер через транзит. Слово і Діло нагадало історію конфлікту двох компаній.

«Міг би. Але немає таких контрактів, немає таких планів, немає таких переговорів, думок. Теоретично все можливо у світі, але практичних підстав для того, щоб це обговорювати, зараз немає», - відповів директор «Нафтогазу».

Водночас він додав, що зараз, як і раніше, є законодавчі можливості для прямої закупівлі газу в «Газпрому». Він нагадав, що пряма закупівля газу зараз не здійснюється.

«І наше завдання як «Нафтогазу» і моєї команди була в тому, що в ситуації, коли ми розуміли, що росіяни припинять постачання газу, знайти альтернативні можливості забезпечити потреби українських споживачів у газі з Європи. Ось що ми робили», – заявив Вітренко.

Нагадаємо, «Нафтогаз України» подасть оновлені позови до РФ щодо кримських активів, а рішення за ними очікує наприкінці поточного року або в 2021 році.

Торік, НАК отримав позитивний висновок арбітражу в Гаазі щодо позову проти Росії через захоплені активи компанії в окупованому Криму. Трибунал визнав свою юрисдикцію у цій справі.

Виконавчий директор «Нафтогазу» Юрій Вітренко заявив, що сума, яку «Нафтогаз» вимагає від Росії в трибуналі Гааги за активи в окупованому Криму, становить 8 млрд доларів включно з відсотками.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: