Україна отримала гроші за транзит газу

Читать на русском

Незважаючи на зниження обсягів прокачування російського газу через Україну Оператор ГТС в повному обсязі отримав оплату за свої послуги від Газпрому.

Незважаючи на зниження обсягів прокачування російського газу через Україну Оператор ГТС в повному обсязі отримав плату за свої послуги.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив глава Оператора ГТС Сергій Макогон.

«Не дивлячись на те, що фізичні обсяги транзиту тимчасово знизилися до 35-45 млн кубометрів на добу, оператор ГТС отримує оплату в повному обсязі з розрахунку 178 млн кубометрів на добу», - написав Макогон.

«Гроші вже на рахунках Оператора ГТС України, так як послуги надаються за принципом передоплати», - додав він.

Нагадаємо, «Газпром» і «Оператор ГТС України» 30 грудня у Відні (31 грудня за київським часом) підписали міжоператорську угоду щодо транзиту газу через українську територію після 31 грудня 2019 року. За словами глави російського газового концерну Олексія Міллера, одночасно був підписаний комплект документів, який є великою пакетної угодою, що відновить «баланс інтересів сторін». Документи набули юридичної чинності.

Узгодження документів здійснювалося відповідно до протоколу від 20 грудня, який передбачає транзит 65 млрд куб. м газу в 2020 році і по 40 млрд куб. м щорічно в період з 2021 по 2024 рік, а також відмова Києва від нових позовів проти «Газпрому» і виплату російським холдингом $ 2,9 млрд на користь «Нафтогазу» за рішеннями Стокгольмського арбітражу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: