«Нафтогаз» подасть оновлені позови до РФ за активами в Криму

Читать на русском
Нафтогаз України подасть оновлені позови до РФ щодо кримських активів, а рішення за ними очікує в кінці поточного року або в 2021 році.

«Нафтогаз України» подасть оновлені позови до РФ щодо кримських активів, а рішення за ними очікує в кінці поточного року або в 2021 році.

Про це заявив виконавчий директор компанії Юрій Вітренко в інтерв'ю Liga.net.

«Ми подаємо зараз оновлені позови проти Росії [в Міжнародний трибунал при Постійній палаті Третейського суду в Гаазі] за втрату можливості використовувати наше майно в Криму. І там велика сума вимог - $ 5 млрд без урахування відсотків. Але з відсотками це вже більше $ 7 млрд», - сказав він.

Рішення трибуналу, за словами Вітренка, очікується «в кінці 2020 або 2021 році».

Нагадаємо, у вересні 2017 року «Нафтогаз» подав позов проти РФ до Міжнародного трибуналу з вимогою відшкодувати збитки в зв'язку з втратою активів в Криму. До переліку оціненого майна входять виробничі активи дочірньої компанії «Чорноморнафтогаз», газ в підземному сховищі в Криму, а також активи інших дочірніх компаній «Нафтогазу».

Всього українські компанії та підприємці подали вісім позовів щодо захисту інвестицій в Криму. Крім «Нафтогазу», це «Укрнафта», Ощадбанк, «Лугзор», «Стабіл», «Еверест», Приватбанк і бізнесмен Ігор Коломойський.

Минулого року, НАК «Нафтогаз України» отримав позитивний висновок арбітражу в Гаазі щодо позову проти Росії через захоплені активи компанії в окупованому Криму. Трибунал визнав свою юрисдикцію у цій справі.

Виконавчий директор «Нафтогазу» Юрій Вітренко заявив, що сума, яку «Нафтогаз» вимагає від Росії в трибуналі Гааги за активи в окупованому Криму, складає 8 млрд доларів включно з відсотками.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: