Суд залишив під домашнім арештом заступника голови київської митниці

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовив адвокату одного з заступників керівника столичної митниці про зміну запобіжного заходу.
Юрій Коваленко справафото: ДФС

Суд залишив під нічним домашнім арештом заступника начальника Київської міської митниці Юрія Коваленка, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у причетності до зловживань одеського бізнесмена Вадима Альперіна на митниці.

Таке рішення 8 січня ухвалив Вищий антикорупційний суд за результатами розгляду клопотання адвоката, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, суд відправив Коваленка під нічний домашній арешт. Пізніше адвокат підозрюваного подав до суду клопотання про зміну запобіжного заходу та скасування додаткових обов'язків. Вивчивши його, суд відмовив у його задоволенні.

За версією слідства, Альперін створив злочинну організацію, яка займалася ввезенням до України товарів за заниженою митною вартістю. Як встановили у НАБУ, фірми з орбіти Альперіна імпортували товари за підробленими документами (інвойсами), які робилися в офісі одеського бізнесмена в бізнес-центрі «Сонячний» в Одесі. У митних деклараціях компанії вказували занижену вартість товарів. Після чого митники відмовляли в цих деклараціях, оскільки була вказана неправдива вартість. Пізніше митники з порушеннями коригували вартість ввезених товарів, що ставало підставою для скасування таких дій фірмами через суд. У результаті товари ввозили до України за заниженою митною вартістю, а фірмам повертали фінансові гарантії, які вони перераховували митникам для ввезення товару.

Як встановили правоохоронці, Альперін залучив до схеми працівників ДФС та митниці.

Нагадаємо, самого одеського бізнесмена суд взяв під варту. Пізніше за нього внесли 70 млн грн застави і він вийшов із СІЗО. Також суд обрав запобіжний захід ще чотирьом підозрюваним у цій справі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: