Справа Альперіна: ще чотирьом підозрюваним обрали запобіжні заходи

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув клопотання детектива і прокурора про обрання запобіжного заходу чотирьом підозрюваним.

Суд взяв під варту заступника начальника відділу митного оформлення митного посту «Столичний» Київської міської митниці Сергія Осипова, якого НАБУ і САП підозрюють у причетності до махінацій на митниці одеського бізнесмена Вадима Альперіна.

Таке рішення 29 листопада ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомили «Слово і Діло» у САП.

Альтернативою арешту суддя визнав 2,01 млн грн застави. За версією слідства, Осипов керував трьома інспекторами цієї митниці для того, щоб вони виконували раніше узгоджений план розмитнення товарів, які ввозили фірми з орбіти Альперіна. Як встановлено НАБУ і САП, за кожен ввезений контейнер митникам нібито платили від 80 до 200 доларів.

Також суд обрав запобіжні заходи двом інспекторам митного посту «Столичний» Ользі Батухтіній і Володимиру Пауку. Першу суд відпустив під 192 тисячі грн застави, а другого – відправили під нічний домашній арешт. Крім того, працівника офісу Альперіна в Одесі Євгена Іскольда суд також відправив під нічний домашній арешт.

Нагадаємо, заступника голови Київської митниці Сергія Тупальського суд відправив під нічний домашній арешт, як і екс-директора департаменту ДФС Аліну Данченко. Водночас самого Альперина суд заарештував.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: