Трамп звинуватив Іран у підготовці нападів на чотири посольства США

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп заявив, що на момент вбивства іранського генерала Касема Сулеймані Тегеран нібито планував масштабні атаки, в тому числі на чотири американські дипмісії.

Президент США Дональд Трамп заявив, що на момент вбивства іранського генерала Касема Сулеймані Тегеран нібито планував «масштабні атаки», в тому числі на чотири американські дипмісії.

«Ми можемо вам сказати, що, ймовірно, це було б посольство в Багдаді», - сказав Трамп в інтерв'ю Fox News 10 січня. На які ще дипвідомства нібито планувалися напади, він не уточнив.

9 січня голова Білого дому робив таку заяву, однак запевняв, що Сулеймані розробляв план нападу тільки на одне посольство.

Крім того, Трамп звинуватив убитого главу спецпідрозділу «Аль-Кудс» іранського Корпусу вартових ісламської революції (КВІР) в бажанні вбити американських громадян і назвав операцію проти іранського військового правильним рішенням.

Ситуація на Близькому Сході загострилася в кінці грудня через удар американських сил по об'єктах руху «Хезболла».

У відповідь прихильники шиїтського руху атакували посольство США в Багдаді. 3 січня Вашингтон провів операцію в ході якої був убитий генерал Сулеймані. У відповідь Іран 8 січня завдав ракетного удару по двох базах США в Іраку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: