Іран звернувся в РБ ООН через вбивство Сулеймані

Читать на русском
МЗС Ірану повідомило, що керівництво країни звернулося до Ради Безпеки ООН у зв'язку з вбивством генерала Касема Сулеймані.

МЗС Ірану повідомило, що керівництво країни звернулося до Ради Безпеки ООН у зв'язку з вбивством генерала Касема Сулеймані.

Про це 5 січня повідомив офіційний представник іранського зовнішньополітичного відомства Аббас Мусаві в ході брифінгу.

«Міністерство закордонних справ вже вживає політичні, юридичні і міжнародні заходи, в тому числі на рівні ООН та Ради Безпеки», - наводить його слова РІА «Новости».

В цей же день Міністерство закордонних справ Ірану викликало посла Швейцарії, який представляє інтереси США в Тегерані. Дипломату висловили протест у зв'язку з погрозою президента американського лідера Дональда Трампа завдати удари по іранських об'єктах.

29 грудня у близькосхідному регіоні сталася ескалація напруги після авіаудару США по об'єктах руху «Хезболла» в іракському місті Ель-Каїм. 31 грудня члени іракського шиїтського ополчення, підтримувані Іраном, атакували посольство США в Багдаді. 2 січня за нальоті ВВС Сполучених Штатів був убитий генерал Сулеймані.

Президент Ірану Хасан Роухані пообіцяв відповісти на дії американської сторони. Трамп назвав Сулеймані терористом номер один у світі. За його словами, він «планував неминучі напади» на американців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: