Трампа наказав убити Сулеймані всупереч даними розвідки - ЗМІ

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп наказав вбити іранського генерала Касема Сулеймані всупереч даними розвідки.

Президент США Дональд Трамп наказав вбити іранського генерала Касема Сулеймані всупереч даними розвідки.

Джерела в адміністрації США кажуть, що розвідслужби прийшли до висновку, що передбачувані атаки на американських військових не були неминучі, пише The New York Times.

ЗМІ розкрили деталі ліквідації СулейманіПрезидент США Дональд Трамп ухвалив рішення про ліквідацію іранського генерала Касема Сулеймані після атаки на військову базу США 27 грудня, в результаті якої загинув американський контрактник.

Верховний лідер Ірану аятолла Алі Хаменеї не схвалив плани воєначальника з яких-небудь дій проти США і попросив Сулеймані приїхати в Тегеран для подальших консультацій; прохання було викладене щонайменше за тиждень до загибелі генерала.

Як заявило джерело NYT, що надійшли 30 грудня розвіддані про ситуацію на Близькому Сході показали, що ситуація в регіоні нормальна, а в поїздках Сулеймані і його підрозділу «Аль-Кудс» в Сирію, Ліван та Ірак немає нічого незвичайного.

За словами джерел, за більш жорстку політику по відношенню до Ірану виступали держсекретар США Майк Помпео і віце-президент Майк Пенс, однак представники Пентагону були здивовані рішенням Трампа піти на радикальний варіант, який передбачав ліквідацію Сулеймані.

Нагадаємо, в п'ятницю, 3 січня, стало відомо, що США провели в Іраку операцію з ліквідації іранського генерала Касема Сулеймані. Ракетний удар по автоколоні, в якій слідував воєначальник, було завдано за розпорядженням Трампа.

Влада Ірану звинуватила Вашингтон в міжнародному тероризмі і пообіцяла помститися за смерть Сулеймані.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: