Джонсон назвав катастрофу літака в Ірані сигналом до деескалації в регіоні

Читать на русском
Визнання владою Ірану своєї провини в аварії українського літака є важливим першим кроком і говорить про необхідність деескалації напруженості в регіоні.

Визнання владою Ірану своєї провини в аварії українського літака є «важливим першим кроком» і говорить про необхідність деескалації напруженості в регіоні.

Про це 11 січня заявив прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон.

Катастрофа літака МАУ в Ірані: що відомо цієї миті (доповнено)Український літак авіакомпанії МАУ впав 8 січня в Ірані. На борту літака було 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Усі загинули.

«Всім абсолютно зрозуміло, що подальший конфлікт призведе тільки до нових жертв і трагедії. Життєво важливо, щоб всі лідери тепер прагнули до дипломатичного виходу (з кризи. - Ред.)», - цитує Джонсона Sky News.

Також британський прем'єр закликав провести «всеосяжне, прозоре і незалежне міжнародне розслідування» і репатріацію тіл жертв. Він пообіцяв надати підтримку сім'ям загиблих підданих королівства і співпрацювати з владою країн, чиї громадяни загинули в катастрофі.

Як відомо, 8 січня літак української авіакомпанії МАУ розбився неподалік Тегерана приблизно за три хвилини після зльоту з аеропорту «Імама Хомейні». На борту було 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, усі вони загинули. Серед жертв катастрофи літака - 11 українців.

Сьогодні, 11 січня, іранська військово-політична формація Корпус вартових ісламської революції (КВІР) взяла на себе повну відповідальність за катастрофу українського літака.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: