Авіакатастрофа в Ірані: у МАУ прокоментували питання про компенсації

Читать на русском
Сім'ї загиблих пасажирів рейсу Тегеран-Київ отримають від авіакомпанії Міжнародні авіалінії України всі належні страхові виплати та компенсації згідно з міжнародними правилами.

Сім'ї загиблих пасажирів рейсу «Тегеран-Київ» отримають від авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» всі належні страхові виплати та компенсації згідно з міжнародними правилами.

Про це президент МАУ Євген Дихне повідомив на брифінгу в міжнародному аеропорту «Бориспіль» у суботу.

Зеленський обговорив катастрофу МАУ з лідером Ірану – ЗМІГлава держави Володимир Зеленський під час телефонної розмови з лідером Ірану Хасаном Роухані обговорив ситуацію з літаком МАУ, який був збитий іранськими військовими.

«Усі компенсації та страхові виплати, які визначені законом і належать до відповідальності авіакомпанії, будуть проведені згідно з усіма міжнародними правилами і тими страховими договорами, які у нас є», — сказав Дихне.

За словами Дихне, Іран не попереджав МАУ про можливі загрози у зв’язку з напругою відносин зі США, тому збитий 8 січня рейс «Тегеран-Київ» не був скасований.

Він також зазначив, що МАУ підтримує позицію українського президента Володимира Зеленського щодо компенсації з боку Ірану.

11 січня іранські військові оприлюднили заяву на державному ТБ, в якій визнали свою відповідальність за авіакатастрофу.

Посол Ірану вибачився за слова про те, що літак МАУ не міг бути збитий.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: