Баканов прокоментував зізнання Ірану

Читать на русском
Баканов заявив, що іранська влада підтвердила першу версію розслідування катастрофи літака МАУ рейсу PS 752

Голова Служби безпеки України Іван Баканов заявив, що іранська влада підтвердила першу версію розслідування катастрофи літака МАУ рейсу PS 752, до якої схилялася СБУ.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

«Ми розглядали людський фактор, як основну причину авіакатастрофи – роботу зенітно-ракетного комплексу саме в ручному, а не автоматичному режимі, як про це спочатку говорили деякі експерти», – йдеться в заяві.

Зазначається, що під час засідання спеціальної робочої групи, враховуючи необхідні дані, у СБУ зупинилися на двох версіях: зіткненні літака з ракетою та можливому теракті.

«Сьогодні іранська сторона підтвердила першу версію», – підкреслили в СБУ.

Катастрофа літака МАУ в Ірані: що відомо цієї миті (доповнено)Український літак авіакомпанії МАУ впав 8 січня в Ірані. На борту літака було 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Усі загинули.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна очікує від Ірану притягнення винних до відповідальності, повернення тіл загиблих, виплат компенсацій та офіційних вибачень по дипломатичних каналах.

Також на ситуацію відреагував прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Нагадаємо, керівництво Ірану визнало, що український літак МАУ, який летів із Тегерана до Києва, був випадково збитий ракетою.

Boeing-737, який здійснював рейс із Тегерана до Києва, зазнав аварії вранці 8 січня відразу після зльоту з аеропорту іранської столиці. На борту було 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу, усі вони загинули.

Все, що відомо про трагедію – за посиланням.

Також «Слово і Діло» вирішило нагадати про найбільш резонансні авіакатастрофи у світовій історії за останні 40 років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: