Авіакатастрофа МАУ: США зроблять виняток у санкціях проти Ірану

Читать на русском
Міністерство фінансів США зробить виняток із санкцій проти Ірану для фахівців, які братимуть участь в розслідуванні катастрофи літака МАУ.

Міністерство фінансів США зробить виняток із санкцій проти Ірану для фахівців, які братимуть участь в розслідуванні катастрофи літака «Міжнародних авіаліній України».

Про це сказав міністр фінансів США Стівен Мнучін, пише Reuters.

«Мінфін буде надавати виключення для будь-кого, будь-то американці або інші особи, які можуть допомогти полегшити розслідування», - сказав Мнучін.

Також, зазначено, що відповідно до американського законодавства, управління з контролю за іноземними активами має надати дозвіл слідчим США і компанії Boeing на участь в розслідуванні і, можливо, поїздку в Іран.

Як відомо, санкції введені відносно декількох секторів іранської економіки.

Катастрофа літака МАУ в Ірані: що відомо цієї миті (доповнено)Український літак авіакомпанії МАУ впав 8 січня в Ірані. На борту літака було 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Усі загинули.

Як повідомлялось, керівництво Ірану визнало, що український літак МАУ, що летів з Тегерана до Києва, був випадково збитий ракетою.

Нагадаємо, Boeing-737, який здійснював рейс з Тегерана до Києва, зазнав аварії вранці 8 січня відразу після зльоту з аеропорту іранської столиці. На борту знаходилися 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу, всі вони загинули.

Президент України Володимир Зеленський сказав, що Україна очікує від Ірану повного визнання провини в катастрофі, готовності до відкритого розслідування, вибачень і компенсації.

Відзначимо, Канада оголосила про створення Міжнародної групи з координації та реагування для сімей жертв рейсу PS752 авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: