Зеленський прокоментував заяву Ірану про збитий літак

Читать на русском
Зеленський прокоментував визнання Іраном, що український літак МАУ, який летів із Тегерана до Києва, був випадково збитий ракетою.

Президент Володимир Зеленський прокоментував визнання Іраном, що український літак МАУ, який летів із Тегерана до Києва, був випадково збитий ракетою.

«Ранок сьогодні не був добрим, але приніс правду. Ще до закінчення роботи міжнародної комісії Іран визнав свою провину в збитті українського літака. Але наполягаємо на цілковитому визнанні вини. Ми очікуємо від Ірану запевнень у готовності до повного й відкритого розслідування, притягнення винних до відповідальності, повернення тіл загиблих, виплат компенсацій, офіційних вибачень по дипломатичних каналах. Сподіваємося, що розслідування надалі відбуватиметься без штучних затримок і перепон. Наші 45 фахівців мають отримати повний доступ і взаємодію для встановлення справедливості», - написав він у Telegram-каналі.

Нагадаємо, керівництво Ірану визнало, що український літак МАУ, який летів із Тегерана до Києва, був випадково збитий ракетою.

Boeing-737, який здійснював рейс із Тегерана до Києва, зазнав аварії вранці 8 січня відразу після зльоту з аеропорту іранської столиці. На борту було 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу, усі вони загинули.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: