Катастрофа літака в Ірані: СБУ озвучила головні версії

Читать на русском
В СБУ назвали дві основні версії катастрофи літака авіакомпанії МАУ в Ірані, котра відбулася в середу, 8 січня.

В СБУ назвали дві основні версії катастрофи літака авіакомпанії МАУ в Ірані, котра відбулася в середу, 8 січня.

Про це йдеться в заяві СБУ в Telegram-каналі.

Катастрофа МАУ: що показали перші висновки експертиз та реакція світу9 січня Іран надав Україні перші відомості про авіакатастрофу літака МАУ в Тегерані. Організація цивільної авіації Ірану повідомила, що загоряння літака сталося до того, як він зіткнувся з землею.

Українська спецслужба вважає, що авіакатастрофа українського літака над Тегераном сталася в результаті попадання ракети або терористичного акту. Ці версії є пріоритетними.

«Дійсно, версія про попадання ракети зенітно-ракетного комплексу ТОР привертає сьогодні найбільшу увагу суспільства. Однак досить відкрити інструкцію х експлуатації ЗРК, щоб виникла низка питань, які вимагають додаткових відповідей. Зокрема, мова йде про дальність польоту ракети, нюанси з управління комплексом тощо. Всі питання сьогодні опрацьовуються», - заявив голова СБУ.

Крім того, в СБУ підкреслили, що версія терористичного акту на борту українського літака зараз також ретельно вивчається і аналізується, але поки що рано робити якісь висновки.

«Тема дуже важлива, щоб зараз робити якісь поспішні висновки. Можу запевнити, що ми обов'язково повідомимо суспільству всю об'єктивну, перевірену інформацію», - підкреслив Іван Баканов.

Раніше Німеччина запропонувала допомогу в розслідуванні авіакатастрофи в Ірані.

Також стало відомо, що Зеленський і Пристайко отримали дані по авіакатастрофі МАУ від США.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: