Зеленський і Пристайко отримали дані щодо авіакатастрофи МАУ від США

Читать на русском
Зеленський і Пристайко зустрілися з представниками США і отримали важливі дані щодо авіакатастрофи МАУ.

Президент Володимир Зеленський і очільник МЗС Вадим Пристайко зустрілися з представниками США і отримали важливі дані щодо авіакатастрофи МАУ поблизу Тегерана.

«Разом з президентом Володимиром Зеленським зустрілися з представниками США, зокрема із керівницею посольства в Україні Крістіною Квін. Отримали важливі дані, які будуть опрацьовані нашими фахівцями», — написав Пристайко у Twitter.

Катастрофа літака МАУ в Ірані: що відомо цієї миті (доповнено)Український літак авіакомпанії МАУ впав 8 січня в Ірані. На борту літака було 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Усі загинули.

Нагадаємо, Boeing-737, який здійснював рейс із Тегерана до Києва, зазнав аварії вранці 8 січня відразу після зльоту з аеропорту іранської столиці.

На борту було 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу, усі вони загинули.

ЗМІ, посилаючись на джерела в Пентагоні та розвідці, заявили, що літак української авіакомпанії МАУ в Тегерані було збито іранською ракетою.

Версію, що український літак міг зазнати аварії внаслідок ненавмисного ракетного удару також висловили прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо та очільник уряду Британії Борис Джонсон. Канада та Британія мають відповідні дані розвідувальних служб.

Пізніше один з розслідувачів Bellingcat написав, що ракету, яка могла збити український літак в Тегерані, ймовірно, було випущено з секретної іранської військової бази IRSG.

Президент України Володимир Зеленський закликав міжнародних партнерів надати дані та докази, які стосуються катастрофи, у розпорядження комісії з розслідування причин аварії літака МАУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: