«Нафтогаз» оцінив ГТС у 180 мільярдів гривень

Читать на русском
НАК Нафтогаз отримає від компанії Магістральні газопроводи України понад 180 мільярдів гривень за передачу газотранспортної системи.

НАК «Нафтогаз» отримає від компанії «Магістральні газопроводи України» понад 180 мільярдів гривень за передачу газотранспортної системи.

Про це повідомив виконавчий директор НАК Юрій Вітренко в інтерв'ю LIGA.net, опублікованому в п'ятницю, 10 січня.

«Принцип дуже простий: оператор буде віддавати нам частину свого прибутку. Він буде покривати всі свої витрати і робити всі необхідні капіталовкладення, а те, що буде залишатися — розподіляється, і частина від цієї суми піде нам», – пояснив Вітренко.

За його словами, озвучену суму можуть виплатити за десять років.

Нагадаємо, у листопаді 2019 року Верховна рада ухвалила закон про анбандлінг (відділення) ГТС для продовження транспортування газу за європейськими правилами. 1 січня анбандлінг був завершений — ТОВ «Оператор газотранспортної системи України» (ОГТС) передали від Укртрансгазу («дочка» «Нафтогазу») акціонерному товариству «Магістральні газопроводи України», яке фактично належить Міністерству фінансів України.

Новий оператор української газотранспортної системи 31 грудня 2019 року завершив підписання межоператорских угод з компаніями-операторами сусідніх ГТС.

З 1 січня почався транзит російського газу через ГТС України за новим контрактом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: