ГТС України знеціниться без російського газу – Коболєв

Читать на русском
Андрій Коболєв заявив, що при відсутності транзиту російського газу вартість газотранспортної системи України не перевищить 34 млрд гривень.

Керівник «Нафтогазу» Андрій Коболєв заявив, що при відсутності транзиту російського газу вартість газотранспортної системи України не перевищить 34 млрд гривень.

Про це він заявив в середу, 18 грудня.

«Тут немає цифри в $300 млрд, навіть немає цифри в $30 млрд. Тут є цифра в 34 млрд гривень. Ця цифра відображає більш-менш реальну вартість, скільки буде коштувати ГТС, якщо нею не будуть користуватися в транзитному режимі, але будуть користуватися в режимі транспортування газу для споживачів України», - заявив він.

На його погляд, шанси є підписати транзитний контракт до 1 січня 2020 рік, але дуже маленькі.

Коболєв висловив надію на те, що контракт буде підписаний.

Як змінювалася ціна на газ у регіонах протягом останніх пів рокуЦіна на газ ще більш актуальна з початком опалювального сезону в Україні. Слово і Діло проаналізувало, як вона змінювалася в регіонах за останні пів року.

«Вже зараз можна говорити, що вірогідність підписання до 1 січня дуже маленька, але сподіваємося на краще», - сказав він.

За його словами, з кожною хвилиною ця ймовірність «наближається до нуля», а спрогнозувати підсумок переговорів дуже складно.

Раніше, глава «Нафтогазу» Андрій Коболєв заявив, що в багатьох містах України виникнуть проблеми з газопостачанням в разі відмови «Газпрому» від підписання нового транзитного контракту й припинення транзиту російського газу з 1 січня 2020 року. Однак Коболєв розраховує на допомогу у вирішенні цих проблем за рахунок винесення цього питання до Стокгольмському арбітражу.

Як змінювалася ціна на газ у регіонах за останні пів року – на нашій інфографіці.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» проаналізувало, як за останній рік змінювалися тарифи на газ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: