Оператор ГТС отримав європейський сертифікат

Читать на русском
Українська газова система є найбільшою в Енергетичному співтоваристві і основним транспортним маршрутом для газу в Європу.

Секретаріат Енергетичного співтовариства ЄС сертифікував ТОВ Оператор ГТС України як незалежного оператора газотранспортної системи України.

Про це повідомляє прес-служба організації.

Секретаріат підтвердив, що новостворений оператор газотранспортної системи України відділений відповідно до вимог європейського законодавства, в рамках Третього енергетичного пакета.

В Енергоспівтоваристві відзначили, що група «Нафтогаз» передала акції Оператора ГТС України компанії Магістральні газопроводи України, яка підконтрольна Міністерству фінансів. При цьому Мінфін надав Оператору ГТС України права на управління активами.

«В результаті цих угод Оператор ГТС України стане незалежним системним оператором (ISO) з 1 січня 2020 року», - йдеться в повідомленні.

У повідомленні наголошується, що українська газова система є найбільшою в Енергетичному співтоваристві і основним транспортним маршрутом для газу в Європу.

Нагадаємо, 31 жовтня у Верховній раді був проголосований у другому читанні закон про анбандлінг «Нафтогазу». Це дозволить «Нафтогазу» працювати за європейськими правилами й апелювати до європейських партнерів щодо спільної позиції на переговорах.

Як повідомлялось, транзит газу через територію України перевищив 80 млрд кубів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: