Обстріляли столицю Іраку: вибухи зафіксували у «зеленій зоні»

Читать на русском
У центрі Багдада знову вибухи.  Reuters повідомляє, що в зелену зону, де розташовані будівлі уряду й посольств, потрапили ракети.
Ілюстративне фото. Багдад

У столиці Іраку, Багдаді, пролунали кілька гучних вибухів у так званій «зеленій зоні», де розташовані урядові будівлі та іноземні посольства.

Згідно з даними інформагентства Reuters, вибухнули три ракети.

Конфлікт США та Ірану на Близькому Сході: чи буде нова війнаУ ніч на 3 січня 2020 року розміщене в Іраку США ліквідувало в міжнародному аеропорту Багдада командувача силами спеціального призначення Аль-Кудс Корпусу вартових ісламської революції генерала Касема Сулеймані.

Нагадаємо, влада в Багдаді заздалегідь повідомила американським офіційним особам про те, по яких військових базах Іран завдасть ракетних ударів.

Напередодні Іран атакував кілька американських військових об'єктів в Іраку. У КВІР удар по авіабазі Ейн аль-Асад назвали відплатою за вбивство генерала Сулеймані.

У Пентагоні підтвердили, що дві військові бази в Іраку зазнали удару балістичними ракетами з іранської території.

У коментарі «Слово і Діло» очільник Ради Всеукраїнського об'єднання «Союз учасників миротворчих операцій» Сергій Грабський пояснив, що не варто сприймати ситуацію як апокаліпсис. На його думку, нинішнє загострення – продовження тривалого конфлікту, який понад 20 років триває на території Близького Сходу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: