Ірак попереджав США про атаки Ірану

Читать на русском
Влада в Багдаді заздалегідь повідомила американським офіційним особам про те, по якими військовим базам Іран завдасть ракетні удари.

Влада в Багдаді заздалегідь повідомила американським офіційним особам про те, по яких військових базах Іран завдасть ракетних ударів.

Про це повідомив в середу телеканал CNN.

За словами його дипломатичного джерела, Ірак заздалегідь попередив американську сторону про те, які бази будуть атаковані. Як зазначає телеканал, виконуючий обов'язки прем'єр-міністра Іраку Адель Абдель Махді раніше заявив, що отримав попередження від влади Ірану про те, що незабаром буде завдано ударів. Джерело серед військових США зазначило, що іранська сторона повідомила іракцям, до яких баз їм не слід наближатися.

Як констатує телеканал, виконуючий обов'язки прем'єр-міністра Іраку Адель Абдель Махді раніше заявив, що отримав попередження від влади Ірану про те, що Тегеран почав або незабаром почне завдавати удари по військових об'єктах, які використовують США. Про які саме бази йшлося, йому тоді нібито не пояснили.

За словами джерела CNN в розвідувальних службах США, Вашингтон протягом останніх декількох днів отримував інформацію про те, що Іран здійснює перекидання безпілотників, балістичних ракет і інших озброєнь.

Напередодні Іран атакував кілька американських військових об'єктів в Іраку. У КВІР удар по авіабазі Ейн аль-Асад назвали відплатою за вбивство генерала Сулеймані.

У Пентагоні підтвердили, що дві військові бази в Іраку зазнали удару балістичними ракетами з іранської території.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: