Іран продовжить військову операцію проти США

Читать на русском
Ракетний обстріл американських баз в Ірані напередодні є лише початком військової операції Ірану Мученик Сулеймані проти США.

Ракетний обстріл американських баз в Ірані напередодні є лише початком військової операції Ірану «Мученик Сулеймані» проти США.

Про це в четвер, 9 січня, заявив командувач Повітряно-космічними силами Корпусу вартових ісламської революції (КВІР) генерал Амір Алі Хаджизаде, повідомляє агентство Fars.

«Ракетні удари по одних із найважливіших військових базах США стали початком великої операції «Мученик Сулеймані», яка матиме продовження у всьому регіоні», - заявив він.

Сулеймані був убитий в ніч на 3 січня в ході атаки американського безпілотника біля аеропорту Багдада. Вашингтон вважав його причетним до організації нападу на американське посольство в Багдаді 31 грудня. КВІР в США раніше був визнаний терористичною організацією.

У відповідь в ніч на 8 січня Іран завдав ракетних ударів по військових базах в Іраку, на яких розташовуються військовослужбовці США. Президент США Дональд Трамп заявив, що в результаті ударів американці не постраждали, наголосив на готовності Білого дому до світу з Тегераном і анонсував нові санкції проти Ірану.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: